ایرانگردی
به گزارش آی فیلم2، «نان بوته» از جمله غذاهای محلی و مخصوص مردم «جاغوری» در افغانستان بوده که در فصل زمستان و تابستان طبخ می گردد.
«نان بوته» را از «دوغ»، «روغن مسکه»(کره) و «نان تیکی» به روش بسیار ساده ای تهیه می کنند که در میان بزرگسالان از اهمیت خاصی برخوردار است.
در ادامه با روش تهیه «نان بوته» آشنا می شوید:
مواد لازم:
دوغ به قدر ضرورت
مسکه(کره) به قدر ضرورت
سه بسته پیازچه
یک عدد نان تیکی(نان تهیه شده در تندور یا داش)
طرز تهیه نان تیکی:
برای آماده کردن نان تیکی، ابتدا مقدار از آرد سفید را همراه با آب ولگرم مخلوط نموده و تا زمانی هم می زنیم که خمیر کاملا آب را در خود جذب نماید.
در ادامه خمیر را به مدت 45 دقیقه در در جای گرم می گذاریم تا برسد و بعدا آن را به حالت دایره شکل پهن کرده و با ایجاد منفذ یا سوراخ در سطح آن، در داخل داش می گذاریم تا بپزد.
طرز تهیه نان بوته:
برای تهیه نان بوته، مقداری دوغ را در روی حرارت ملایم می گذاریم تا بجوشد و تا هنگام جوش آمدن، مرتبا دوغ را شور می دهیم (هم می زنیم).
در این قسمت، نان تیکی از قبل تهیه شده را خرد می نماییم و دوغ سرخ(حرارت داده شده) را به آن علاوه می کنیم. در اخیر روی نان بوته مقداری دوغ و روغن مسکه اضافه می نماییم.
گفتنی است که نان بوته را به دلیل روغن مسکه استفاده شده روی آن، اکثر همراه با نیش پیاز (پیازچه) میل می کنند.
سمیه غفوری زاده